» » Віденський шніцель зі свинини

Віденський шніцель зі свинини

Віденський шницель из свинины
Віденський шніцель не просто гарна назва м'ясної відбивною. Це одне з популярних страв австрійської кухні. Традиційно готується він з телятини, але її можна замінити курячим м'ясом, яловичиною, індичатиною. У нас буде «Віденський шніцель зі свинини». До слова сказати, якщо все-таки м'ясо береться інше, не телятина, то обов'язково вказувати це в назві страви. Тому, замовивши в кафе або ресторані «Віденський шніцель», а отримавши курячу відбивну, сміливо можете скаржитися і вимагати то блюдо, яке зазначено в меню, т. Е. Віденський шніцель з телятини.

Складові


  • свиняча вирізка - 500 г
  • яйце - 1 шт.
  • панірувальні сухарі - 0,5 склянки
  • молоко - 40 г
  • борошно - 0,5 склянки
  • сіль
  • соняшникова олія для обсмажування

Приготування


1. Оскільки віденський шніцель - це м'ясо, відбите до стану тонкої пластини, то розрізаємо свинину на шматки товщиною 0,5-1 см і гарненько відбиваємо.


2. Щоб м'ясо не розірвалося, робіть це через пакет. Кожен шматок солимо і, за бажанням, перчимо. Далі готуємо паніровці. У глибокій мисці розбовтуватися яйце з молоком. трохи подсаливаем.


3. На плоскі тарілки висипаємо борошно і панірувальні сухарі (це повинні бути дві різні ємності).

У сковорідку вливаємо олію. Його має бути стільки, щоб шніцель занурився в нього наполовину. Ставимо на плиту і включаємо великий вогонь. Потрібно розігріти посудину. Коли масло стане «постреливать», шматок відбитого м'яса обвалюють з двох сторін у борошні, потім в яєчно-молочної суміші і завершуємо «шубу» панірувальними сухарями.


4. Кладемо поки ще сирий шніцель на сковорідку. Обсмажуємо на середньому вогні по 5-7 хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Ідеально приготований шніцель має смачну хрустку скоринку. Намагайтеся, щоб при смаженні шматки м'яса не стикалися один з одним.

Перед подачею віденський шніцель поливають лимоном. У Відні до нього подають картопляний салат в окремій тарілочці. Ви ж можете подати це блюдо зі звичним для вас гарніром.

Господині на замітку

1. Тільки дилетанту може здатися, що якість панірувальних сухарів - питання другорядне. Невірно підібрана хлібна крихта здатна зіпсувати віденський шніцель. Так, занадто дрібна і надмірно суха погано прилипне до м'яса, значна її частина опиниться на сковороді, внаслідок чого масло стане темніти і чадить. Перш ніж занурити м'ясної скибочку в паніровці, треба сухою рукою перевірити її придатність: розім'яти пальцями, покатати між ними небагато. Якщо крихти НЕ колються і злипаються в клубок при сильному натисканні, значить, сухарики хороші.

2. Є дві протиборчі групи кухарів. Одні наполягають на тому, що будь-які види відбивних краще робити із замороженого м'яса, так як його сік після перебування в холоді повільніше виходить з волокон. Інші вважають за краще виключно свіже м'ясну сировину. Категорично відкидати або беззастережно приймати будь-яку з цих точок зору, напевно, не варто. Потрібно просто приготувати віденський шніцель спочатку з розмороженої свинини (або телятини, як в класичному рецепті), а потім з парної. Обидва будуть смачними, проте кожен дегустатор досвідченим шляхом визначить власний пріоритет.

3. А ось ця рекомендація безперечна: м'ясні пластини для віденських шніцелів слід нарізати поперек волокон.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Свинячий шніцель за 20 хвилин
Свинячий шніцель за 20 хвилин
Якщо потрібно швидко приготувати смачну м'ясну страву і в наявності є охолоджена корейка, то не варто довго ламати голову, а просто взяти і посмажити свинячий шніцель за 20 хвилин. Подаючи м'ясо
Курячий шніцель в паніровці
Курячий шніцель в паніровці
Курячий шніцель в паніровці - це неймовірно тонкий пласт курячого м'яса. Якщо постаратися, відрізаний шматочок м'яса можна навіть не відбивати. В іншому випадку можна відбити злегка з одного боку, ні
Курячий шніцель з сиром
Курячий шніцель з сиром
Основа для шніцеля з сиром - ніжне куряче філе. Паніровані шматочки слід класти на добре розігріту сковороду і обсмажувати до золотистої скоринки. Потім філе доводять до готовності на слабкому вогні.
Шніцель з курячої грудки
Шніцель з курячої грудки
Правильно приготовлений шніцель з грудки - блюдо неймовірно соковите і ніжне, особливо якщо пробувати його відразу, як то кажуть, з пилу-з жару. Пшеничне борошно для шніцеля використовується за
Курячий шніцель в картопляної шубці
Курячий шніцель в картопляної шубці
Курячий шніцель в картопляної шубці - оригінальне блюдо, яке цілком можна подати і на святковий стіл. За смаком нагадує дерун з фаршем або котлету з деруни, в загальному, смак картоплі дуже яскравий,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору