Салат «Лебединий пух» з пекінською капустою
Дивовижний салат «Лебединий пух» з пекінською капустою і хрустким ароматним огірком порадує свіжістю і чудово втамує апетит. Його головна принада - білосніжна стружка яєчних жовтків, укладена на пишний шар капустяних смужок, яка дійсно нагадує повітряний лебединий пух. Салат настільки ж легкий, незважаючи на білкову складову і велика кількість майонезу.
Для приготування краще вибирати набольшие качани - їх мереживні листя менш волокнисті. Їх можна порвати на шматочки руками. Буде краще, якщо філе охолоне в бульйоні, тоді м'ясо буде більш соковитим.
Складові
- куряче філе 250 г
- яйця курячі 2 шт.
- сир плавлений 100 г
- огірок 1 шт.
- петрушка 5 гілочок
- пекінська капуста 150 г
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
- майонез за смаком
- суміш перців 10 горошків
- лавровий лист 1 шт.
Приготування
1. Для салату можна використовувати куряче філе, ніжки, стегенця, стегна. М'ясо можна відварити, обсмажити або запекти. Більш дієтичний варіант - це відварювання. Промийте куряче філе і опустіть в посуд з холодною водою. Надішліть на сильний вогонь. Додайте суміш горошків і лавровий лист для аромату. Після закипання готуйте 20-30 хвилин до м'якості і готовності м'яса.
2. Пекінську капусту промийте. Обсушити рушником. Розділіть на окремі листи. Виріжте по центру, зухвалого жилу. М'яку частину наріжте дрібною соломкою.
3. Плавлений сир подрібніть на крупній тертці. Невеликий огірок наріжте брусочками.
4. Яйця зваріть круто. Остудіть, видаліть шкаралупу. Відокремте білки від жовтків і подрібніть на крупній тертці.
5. Варену курку дістаньте з бульйону і остудіть. Наріжте невеликими кубиками. Петрушку наріжте дрібно. Товсті стебла видаліть.
6. Підготуйте глибокий салатник для укладання салату. На дно розподіліть куряче м'ясо. Приправте спеціями і майонезом.
7. Додайте нарізану петрушку.
8. Розподіліть нарізані огірки. Приправте сіллю, меленим перцем і майонезом.
9. Додайте натерті жовтки. Їх не потрібно присмачувати спеціями і майонезом.
10. Наступний шар - плавлений сир. Змастіть його майонезом.
11. Розподіліть пекінську капусту. трохи посоліть і поперчіть. Майонез додавати не потрібно.
12. Зверху розподіліть натерті білки. Надішліть в холодильник на пару годин для кращої просочення. Салат «Лебединий пух» готовий.