» » Салат з помідорів з часником на зиму

Салат з помідорів з часником на зиму

салат из помидоров с чесноком на зиму
Багато господинь люблять готувати з помідорів різні закачування на зиму. Благо, рецептів предостатньо. Пропонуємо звернути увагу на рецепт салату з помідорів з часником на зиму. У цій закатку немає оцту, але це зовсім не означає, що вона несмачна. Поспішаємо запевнити - томати самі по собі є прекрасним консервантом. Відсутність оцту жодним чином не зіпсує смак готової закачування, навіть навпаки.

Складові


  • помідори стиглі - 1,5 кг
  • часник часточками - 6 великих зубчиків
  • сіль велика - 1,5 ст. л.

На приготування салату піде приблизно 2 години.

Приготування


1. Насамперед необхідно підготувати основні інгредієнти салату - невеликі за розміром стиглі томати і часник. Краще брати м'ясисті помідори, тому що саме вони дають багато соку, що істотно покращує смак готової закачування. Говорячи про часник, то тут треба зазначити, що великі зубчики краще очищаються, тому цей фактор прискорить підготовку даного компонента.

Після початкової підготовки продуктів потрібно добре вимити помідори і очистити зубчики часнику від лушпиння. Далі томати необхідно перерізати навпіл. А ось часник нарізати вузькими пластинками.

Крім того, слід правильно підготувати банки. Необхідно вимити банки в гарячій воді із застосуванням соди і простерилізувати їх. Після в суху банку складати томати, чергуючи з часником. Також періодично потрібно посипати томати сіллю.


2. Потім треба чергувати томати з часником і сіллю, поки банки не наповняться. Останній шар томатів обов'язково укладати часточками шкіркою вгору.


3. Далі слід накрити банки попередньо прокип'яченими кришками. Тепер в каструлю потрібно налити воду і по черзі поставити туди банки з салатом з помідорів. Після того, як вода в каструлі закипить, вогонь треба зменшити і так стерилізувати салат близько 40 хвилин.

Після вказаного часу гарячу банку акуратно дістати з каструлі, і закатати закаточним ключем.


4. Скляну ємність з салатом з помідорів з часником найкраще перевернути і добре укутати теплою ковдрою. Там банку повинна знаходитися до тих пір, поки вона остаточно не охолоне.


5. Після цього банку з салатом найкраще віднести в темне прохолодне місце, де вона буде настоюватися. При бажанні можна зберігати такий салат в холодильнику. Треба відзначити, що салат можна буде використовувати вже через кілька тижнів. Ось тоді з'явиться можливість справді оцінити дане блюдо, відкривши його до м'яса або будь-якого гарніру.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору